En dan, dan zal u een quiz voorgeschoteld worden alwaar u in de uithoeken van uw hersenen zal schrapen om het antwoord te vinden dat de gever ervan op de lichtbak tijdelijk 50 euro rijker zal maken.
Tijdelijk. Want dit zijn nog maar de voorrondes. Waarbij de toegekende bedragen nog geen zekerheid vormen.

Zekerheid. Daarvoor bestaan verzekeringen die een mens ervan overtuigen dat ze centjes krijgen als de auto aan fikse snelheid kennismaakt met een lantaarnpaal. Waarna die zelfde verzekeraar van de zekerheid zich in duizend bochten wringen zal om geen rotte cent te hoeven uitkeren. Een zekerheid.

Trots op uzelf zal u zitten wezen omdat u toch zomaar eventjes wist dat in 1931 België een grondwet kreeg. Ontspannen even lurkend van de frisdrank. Een blik naar de eega mag niet ontbreken aan dit festijn van zelfbehagen door het geroepen weetje naar het aan de muur hangende stuk techniek.

Uw trots en vraag om een beetje aandacht middels de geworpen blik zullen ontvangen worden op een glimlachje als ware je een kind dat met een tekening leurde bij mama om erkenning. Uw zelfbehagen naar de filistijnen.

Maar niet getreurd en op naar de volgende vraag. En volgende. En volgende. Waarbij aan het einde van het programma een vraag zal gesteld worden die niet door tien hersenpannen leeg te schrapen zal te beantwoorden vallen. Weg de tijdelijke rijkheid van de kandidaat op de buis. De wrange glimlach die hij met veel moeite op zijn smoelwerk weet te schilderen, is er één van zich bedrogen voelen.

De krul van uw mondhoeken zal er één zijn van leedvermaak: Ik niet, hij dan ook niet.

Was getekend

Leave a Reply