Mijn schrijfdrang, ingegeven door hypergrafie, leidde via mijn blog tot reportages voor P-Magazine en een wekelijkse column voor apache.be, een nieuwssite die zich perfileert, ik citeer: Journalisten met een scherpe pen en een weerbarstig karakter schrijven over wat er echt toe doet. Nieuws, analyse, opinie en satire. Kritisch en ongebonden. Omdat het nodig is. De redactie is samengesteld uit professionele journalisten voornamelijk afkomstig van de Morgen.
Het plotse overlijden van vriend en hoofdredacteur Patrick De Witte, deed mij beslissen niet verder voor P-Magazine te schrijven. Die maakte inhoudelijk een ommezwaai waar ik nog weinig kon en wilde betekenen.

Behalve schrijven, praat ik ook sporadisch op vrt radio1. Daar ben ik actief als correspondent voor Catalonië.

Boud en ongezouten maak ik gebruik van social media en communicatiemiddelen om ook daar mijn tot ziekte gebombardeerde drang, schrijven, bot te vieren. Tot mijn eigen verbazing meende finn.be mij de zevende meest invloedrijke Belgische journalist/blogger/twitteraar te vinden.

Ik woon op een berg ergens tussen Barcelona en Manresa. Won een wedstrijd georganiseerd door Literair agentschap Sebes & Van Gelderen. Die dachten het volgende te moeten menen over een ingestuurd hoofdstuk:
“Uit bijna tweehonderd inzendingen werd het hoofdstuk van de in Barcelona wonende Vlaming Tom Lievens (op twitter bekend als @vandepotgerukt) als beste gekozen. Hij wint hiermee een gratis redactieronde bij Sebes & Van Gelderen Literair Agentschap. Lievens wrang-komische verhaal, dat soms aan Dimitri Verhulst doet denken, viel vooral op door de humorvolle wijze en de heldere stijl waarmee hij een ogenschijnlijk troosteloze omgeving schetst.”

Leave a Reply