Bij het lezen van alweer een artikel over de opwarming van de aarde, dacht ik dat de kerk hier een ideale stok laat liggen om ons terug de kerk in te slaan.

Bij de volgende encycliek zou men tot de conclusie kunnen komen dat al de warmte waarmede onze aarde wordt bestookt niet afkomstig is van co2 en andere rommel, maar van onze vunzige, elke dag onreinere lichamen. De minirokjes van woest aantrekkelijke jonge veulens, de stijlvolle dames van middelbare leeftijd, ja zelfs de knipogende oma’s doen de thermostaat der mannenlijven volledig op hol slaan.
En ook omgekeerd. De vrouwen die de knappe jonge adonissen, mannen met buikje van middelbare leeftijd en zelfs de mankende opa’s zien voorbij flaneren of strompelen ontvlammen ook spontaan. Dus onze goddeloze gedachten gecombineerd met fysieke warmte is verantwoordelijk voor de opwarming van onze globe.

“Al deze ongebreidelde lusten zijn verantwoordelijk voor zeven miljard bronstige wezens op deze bol. Toegegeven, wij gaven u de boodschap mede: “Ga en vermenigvuldig u!” Maar u overdreef!” zou meneer pastoor ons vanop de kansel toornig toeroepen. “Abortus en voorbehoedsmiddelen zijn uit den boze, vergeet dat niet! Beheers U! Toch past ook de kerk zich aan aan aan de moderne tijden, dus vanaf nu: Ga, en vermenigvuldig u met mate” Waarop hij een flinke teug van de wijnbeker tot zich zou nemen.

Eventueel kan men er nog aan toevoegen dat de industrie alsook valselijk beschuldigd wordt van de reukhinder. Deze wansmakelijke geur zou alweder van onze naar ongebreidelde voortplanting smachtende lichamen afkomstig zijn.
Daar zou in de kerk niet over gerept worden, daar enige walm vanuit haar gelederen haar welbekend is.

Tom

Leave a Reply