Dat Volkswagen eenieder zomaar op het verkeerde door het leven dansende been gezet heeft lijkt ondertussen wel duidelijk. We weten weer waar mee ons te vermeien bij het verorberen van een sappige biefstuk en een fles wijn de volgende dagen.

Een biefstuk, we vreten het ook in volle vertrouwen trouwens. Zou de multinationale biefstuk constructeur niet ook een of ander heel stevig hormoontje door zijn herkauwers hun eten gedraaid hebben? Zou zomaar kunnen.

Laten we het dan maar houden op de bij lokale supermarkt aangekochte groentjes met een groen label.
“Het staat er op! Groen geteeld!” Schreeuwt de overtuigde brave burger die dikke dollars neertelt in volle vertrouwen.

Dat deed ook de Volkswagen aankopende medemens: In volle vertrouwen. Bij het aanhoren van een fiere autobezitter bekruipt mij steevast verwondering. Trots de wonderen van zijn stuk techniek bezingend en op de rand van bezwijmen door de elegante lijnen van zijn vierwieler lijkt het alsof de bezitter uit het niets zelf dit door hem als kunstwerk beschouwde ding geciseleerd heeft.
Waar deze trots vandaan komt mag Joost wezen, maar ja, die is er geweest. Zijn vertrouwen was misschien wel op, dat kan ook alleen Joost weten.

Olijk door dit bestaan snellend, want snelheid zal er zijn verdomme, zijn de ISO certificaten, Kwaliteitslabels en controleorganen nog nauwelijks bij te houden. Net zoals het vertrouwen dat ik zou moeten stellen in mijn Volkswagen wordt van de mens verwacht dat hij ook op die certificaten blindelings vertrouwd. Nu we toch bezig zijn met vertrouwen nietwaar.

En dan lees ik dat de Antwerpse burgemeester Bart De Wever een arsenaal oorlogswapens aanschaffen wil voor de politie. Een schietgeweer waarmee van op 900 meter een 475 kilogram wegende eland tot biefstuk kan gevlamd worden. De kogels voor deze in de straten bestemde donderbus werden boven de doopvont gehouden en liefdevol “whisper” genaamd.

Bart verloor geen detail uit het oog. De nachtrust en stilte moet gerespecteerd te allen tijde op straffe van een GAS boete zult gij geen lawaai maken.

In volle vertrouwen zullen de kogels ons fluisterend om de oren jagen wijl de Volkswagen uitstoot naar behagen en de biefstuk gist in onze magen.

Tom

Leave a Reply