´t Zou weer eens een aantal jaren in Europa de boel moeten platbombarderen. t´Heeft al al te lang met zijn vingers zitten draaien en zich vervelen.

t´Heeft precies wat nood aan bloed aan zijn poten. Alle ingrediénten zijn voorhanden in dit tijdsgewricht. Een gemeenschappelijk zwart schaap om de 10 plagen van Egypte over uit te gooien. Een unieke leider die het opzweept tot grootse daden tot het beschermen van het pure bloed en eigen volk.

´t Heeft het wat al te goed voor malkander gekregen sinds de vorige grote oorlog. t´heeft weer alles opgebouwd wat het toen platgooide. Wat zeg ik, t´heeft in al zijn vernuft zelfs een microgolf in elkander geflanst. t´Kan nu in luttele seconden een maal opwarmen. ´t Heeft stromend water zomaar pardoes uit een buis weten te toveren. Met dat water kan het zelfs in een handomdraai zwembaden vullen.

En ´t heeft zo zijn eigen gedacht wie al dan niet op die zaken recht heeft. Alleen diegenen die op toevallige wijze op een plek in Europa plotsklaps hun moeders kut uitfloepten schijnen dat recht te hebben.
´t Leer waar het van gelooid is schijnt alleen daar de juiste kleur en geur te hebben.

En zoals dat gaat bij den groten oorlog zal het aantal jaar de wreedste beestigheden uitvreten. Witheet en bloedrood van kolere geen zwembaden vullen maar bloedbaden aanrichten. En owee diegene die zal tegenspreken, nietwaar Stijn De Paepe? Gij zult verdomme het woord allooi niet in de mond nemen! nietwaar Nigel, gij zult uw linkse zever niet ten berde brengen op een podium!

Maar t´heeft vooruitgang geboekt! t Maakt niet zelf meer de poten vuil aan moorden. t´Wenst het nu naar de verdoemenis in een Middellandse zee, nietwaar Sam Van Rooy? Want van onze deernes zult gij blijven, rapalje! Want den Vlaamschen man is een noeste eerlijke arbeider! Die nog nooit in een tiet of griet greep. t´Zou in zijn kop niet opkomen!

Gelukkig heeft het aan diversiteit geen tekort. Grote, dikke, kleine, lieve, brute, klootzakken, beminnende mensen zijn er wereldwijd. En dat heeft geen bal te maken met ras, kleur of schoenmaat.

t´Is een mens. En t vondt de uitdrukking uit: Een mens kan zich al eens vergissen, nietwaar.

En na die oorlog die er nu maar eens moet komen, zal dan net voornoemde uitdrukking van pas komen. ´t Zal zelfs roepen dat het van niets wist. En dan zal het weer een jaar of 80 met de meest goede bedoelingen aan de slag kunnen om de zooi weer op te bouwen. Eenmaal alles opgebouwd zal ´t zich weer gaan vervelen en een volgend gemeenschappelijke vijand vinden om te koeionneren.

De mens. Het Droste effect door de eeuwen heen.

TFL

Leave a Reply