Vervolg op “het walhalla van het hol gekwaak(20)”

Zijn gedachten dwaalden af. Die begonnen een wandeling in zijn kop. Hier een vergeten deur lui opdenduwend, daar wat stof van een herinnering afblazend om aan de weet te komen wat eronder zat.

“Kan u even voor mij het modem resetten?”

Het verhaal van Sylvains leven stond stil nu. Was op een punt waar dagen en maanden zich aan elkaar regen. Hij rondkeek. Soms verbaasd, soms verdwaasd.

“Heb ik al gedaan!”
“Ik zet u even in de wacht en check dan uw lijn mevrouw”

In de wacht, Dat was het! Sylvain zijn bestaan was in de wacht komen te staan. Hij had in het verleden brokken gemaakt, kinderen gemaakt. Wat hij in de toekomst nog uitvreten zou, kon hij niet vermoeden noch bevroeden. Want hoe voortvarend hij ook was, plannen maken daar was hij een sukkel in. Daar had hij ook een hekel aan, door ongeduld en afkeer van binden. Vier weken op voorhand een afspraak maken, al was het maar om uit eten gaan, voelde voor hem als een leiband. Want een afspraak kwam je na, maar wist Sylvain veel waar hij over vier weken was.

“Meneer! Meneer?!” Hoorde Sylvain de klant ongeduldig roepen. “Ik ben niet van plan hier te blijven wachten!”
Een mens met een plan door iets niet van plan te zijn, dacht Sylvain toen hij de boze sloeber uit de wacht haalde. Sylvain had ondertussen de oplossing gevonden.
“Meneer, ik log even in op uw modem en stuur een pakket configuratiedata. Binnen de tien minuten werkt alles”.
“Ik mag het hopen voor u, want anders bel ik u terug!”

Een bedreiging zonder groet of afscheid, de beller gooide dicht.

“Lompen boer!” riep Sylvain luid met zwaar Gents accent en brede lach. Bedreigingen en verwensingen daar grossierde elke medewerker van eender welk call center in.
Verwonderen deed het Sylvain dat er mensen bestonden die dachten dat het iets opbracht. Het raakte hem ook aan geen kanten. Pure humor was dit. Bijna slapstick. Bedenkende dat hij in Barcelona zat aan de andere van Europa waar zijn hulp gewenst en verwenst werd.

Volgende metro 1m 52s

Werd vervolgd “Het Walhalla van het hol gekwaak(22)”

Tom

Leave a Reply