Vervolg op “Het walhalla van het hol gekwaak(15)”

“Ja, een tandenstoker. Een klein houten paaltje waarmee u vlees van tussen uw tanden kan koteren.” droog.
“Euhh….momentje,” Van haar water.
Sylvain hoorde wat gestommel en gerommel.
“Ja, ik heb er een gevonden,” achterdochtig.
“Goed zo. Als u achteraan uw modem kijkt, ziet u een gaatje. Daar staat “Reset” bijgeschreven. Duw zacht met de tandenstoker tien seconden in het gaatje. Uw modem zal volledig herstarten. Dat duurt tien minuten. Als het niet werkt na tien minuten belt u terug.”
Haar achterdocht was groot. Toch ging ze het proberen. Een mens in nood is tot veel bereid. Vraag dat maar aan de alternatieve geneeskundige kwakzalvers die allerlei wondermiddelen aansmeren aan wanhopigen met spierpijn, rugpijn en hoofdpijn.
“Maar als het niet werkt dan bel ik terug hoor!” Ze moest en zou het gesprek eindigen met het laatste woord en in controle zijnd. Sylvain gunde het haar.
“Doet u dat. En nog een fijne dag!”
Hij klikte meteen op gesprek verbreken. Stond op, nam zijn kaart richting de vrijheid en stapte gedecideerd in de lift. Op de tonen van het liedje van Doe maar zong hij luidop in de lege liftkooi staand: “Nicotine godverdomme! Nicotine godverdomme!”
Hij bekeek zichzelf in de spiegel. Begroette zichzelf luidop. “Alles goed vriend? Merry Fuckmass!”
Om deze onderbetaalde job te doen was humor nodig. Een gans kleurenpalet. Van zwart tot appelblauwsigaregroen. Ondanks hij zich weinig aantrok van de scheldpartijen die vele klanten meenden te moeten tieren werd hij er soms kregelig van. En die kregeligheid maakte hem boos. Dat iemand de macht had hem kregelig te maken maakte hem woest.

Hij inhaleerde diep en voelde de warmte van de zon. Het grote plein voor dit kantoorgebouw baadde er in. Hier en daar een boom, een bank en wat rokend kantoorvee.
Het was vierentwintig december. Veel mensen waren er niet in het gebouw. De Catalanen en Spanjaarden waren vandaag al met kerstvakantie.

“Volgende metro 3m 10s”

Tom

Vervolg “Het walhalla van het hol gekwaak(17)”

Leave a Reply